Drone Racing

avagy versenyzés drónokkal

Már csak tizenegy nap és 2016. április 3-án Velencén, a Velece Korzó homokos partján kezdetét veszi a multirotoros gépek első hivatalos magyarországi bajnokságra, azaz a Drone Racing Hungary. A Magyar Drón Bajnokság egy ötfutamos versenysorozat, amelynek állomásai között található a Velence-tó partja, illetve a Hungaroring is, ahol a célegyenesben állítják majd fel a pályát.
Az első magyarországi drónbajnokságot a Magyar Drón Egyesület (MDE) és a Tó-Feszt Kft. rendezi meg, a versenyre profik és amatőrök egyaránt nevezhetnek, ráadásul érdemes is nevezni, hiszen a legjobbak komoly nyereményben részesülhetnek. A fődíj nem akármi, az ötfutamos sorozat győztese ugyanis magyar színekben utazhat Hawaii-ra, ahol 2016. októberében tartják az új sportág világbajnokságát.

Megnézem versnenysorozat hivatalos honlapját >>


A legnagyobb külföldi versenyek egyike a Drone Racing League. A selejtezőben 12 pilóta mérkőzik meg egymással. A 3 futam alatt a legtöbb pontot gyűjtött 8 pilóta jut tovább az elődöntőbe és csak 4 pilóta jut tovább a döntőbe. Minden résztvevő ugyan olyan paraméterekkel rendelkező, a DRL mérnökei által épített drónokkal versenyez.

Pontozás: A pilóták keresni 50 pontot gyűjthetnek, ha áthaladnak minkét ellenőrző ponton és sikeresen átrepülnek a célegyenesen. Továbbá 10 pontot kapnak a 2 perc alatti köridők minden másodpercéért.

Megnézem a DRL honlapját >>