A kínai DJI az egyik legmeghatározóbb szereplő a kereskedelemben kapható drónok piacán. A gyártót méregdrága prémium kategóriás termékeivel az Apple computer-hez lehetne hasonlítani. Mérnökeik a fejlesztésben is élen járnak. A most bemutatott, Phantom család 4. generációja új fejezetet nyit a kereskedelmi drónok piacán. A legfontosabb az újdonságok között, hogy már nem csak egyszerű követésre alkalmas, hanem a vázon elhelyezett extra kameráknak köszönhetően képes felmérni a környezetét és az útjába kerülő akadályokat kikerüli. A 2-2 extra kamera előre és lefelé néz és kb. 15 méteres távolságból képes észlelni az esetleges útvonalba ütköző akadályokat.

Az repülési időt elődjénél 25%-kal nagyobbra tudták növelni, így már 28 perc áll rendelkezésünkre. A távirányító hatótávja 5 km, közben pedig 720p felbontású előképet is kapunk. A phantom 4 akkor sem vall kudarcot, ha mondjuk egy autót kell követnie, ugyanis sport módban akár 75 km/h maximális sebességre is képes.

A gép hasán lévő 3-tengelyes kamera stabilizáló egységen egy 4K felbontású kamera kapott helyet. Az 1/2,3″-os szenzor videó esetén  ISO 1600, míg képek esetén ISO 3200 maximális érzékenységre képes. Előbbiekből 4K/30p vagy 1080p/120p a maximális elérhető felvételi mód, továbbá támogatja a Log-D és Cine-D profilokat is, a 12 MP-es képeket DNG és RAW fájlokban képes menteni.